مارتک: افزونه یا اکستنشن (Extension)، برنامههای طراحیشده کوچکی هستند که روی گوگل کروم نصب میشوند و کاربر با فعال کردن آنها، میتواند از آنها در کاربردی که دارند استفاده کند. به طور کلی گوگل، یکی از مهمترین ابزارهای هر دیجیتال مارکتر یا متخصص حوزه دیجیتال است. افزونهها هم، با توجه به کارکرد و قابلیتهای متعددی که در اختیار متخصصان میگذارند، میتوانند سرعت این متخصصان را در همراه شدن با جهان تکنولوژی و اینترنت بالا ببرند.
در این مطلب، 10 افزونه کاربردی و رایگان گوگل کروم را برای دیجیتال مارکترها و متخصصان مختلف حوزه دیجیتال معرفی میکنیم که به آنها در افزایش بهرهوری و تسریع و تسهیل کارها کمک میکند.
1) افزونه Diigo Web Collector
افزونه Diigo یک ابزار کاربردی است که مطالب موجود در سطح وب را به سادهترین شکل برای شما ذخیره و دستهبندی میکند. درواقع یکی از بهترین و قدیمیترین افزونههای گوگل کروم برای بایگانی کردن و ذخیرهسازی مطالب و لینکها همین افزونه است. با Diigo میتوانید 500 مطلب را به صورت رایگان ذخیره، حاشیهنویسی یا نشانهگذاری (بوکمارک) کنید یا از آنها اسکرینشات بگیرید. همچنین، حاشیههایی که نوشتهاید از طریق این افزونه قابل به اشتراک گذاری در توییتر، فیسبوک و… است. همه مطالب جمعآوریشده شما قابل قرار دادن در یک گروه است تا بتوانید بهتر آنها را مدیریت کنید.
2) افزونه Wordtune
افزونه Wordtune ابزاری است که با استفاده از هوش مصنوعی، نگارش شما را بهتر میکند و همچون یک مصحح، اشتباهات نگارشی شما را به شما نشان میدهد. این افزونه هم میتواند متن شما را بازنویسی کند و هم میتواند با پیشنهاد کلمات بهتر، جملهبندی شما را بهبود دهد. با این افزونه، در نوشتار انگلیسی خود بدون ایراد خواهید بود.
3) افزونه Tab Wrangler
احتمالا شما هم به عنوان یک مارکتر، دیجیتال مارکتر، نویسنده محتوا یا متخصص سئو، تجربه باز کردن چند ده تب مختلف را در کروم دارید و میدانید که صحنه جمع شدن همه این تبها کنار هم تا چه اندازه ما را سردرگم میکند. این افزونه برای همین زمانها به کارتان میآید. Tab Wrangler تبهایی از گوگل شما که مدتی طولانی (قابل تنظیم توسط شما) باز بودهاند را به صورت خودکار و پس از مدتی، برای شما میبندد تا گوگل شما خلوت باشد؛ در عین حال همه تبهای بستهشده در این افزونه به ترتیبی که خودتان مشخص میکنید قابل دسترسی هستند.
4) افزونه Buffer
افزونه Buffer برای تولید و برنامهریزی انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی مختلف است. درواقع Buffer یک سرویس برنامهریزی مبتنی بر وب است که انتشار خودکار و زمانبندیشده محتوا در رسانههای اجتماعی را ممکن کرده است. این افزونه به دلیل اینکه همه فرآیند برنامهریزی را در یکجا جمع کرده است، برای ادمینهای شبکههای اجتماعی بسیاری کاربردی است. نکته جذاب این افزونه این است که میتوانید آن را با موبایل خود همگامسازی کنید تا هم در دسکتاپ و هم موبایل، به برنامهریزی خود دسترسی داشته باشید.
5) افزونه Keywords Everywhere
این افزونه را اکثر متخصصان حوزه سئو میشناسند. Keywords Everywhere یک افزونه گوگل کروم است که همچون یک دستیار واقعی، تحقیق کلمات کلیدی را برای متخصصان سئو آسان میکند. با این افزونه میتوانید حجم جستوجو را تحلیل کنید، دادههای رقابتی سایت خود را با دیگران دربیاورید و جزییات CPC (هزینه به ازای هر کلیک) را در دست داشته باشید. از مزایای استفاده از این افزونه این است که هماکنون، با جدیدترین جریانات دنیای سئو همگام است و حتی Promptهای رایگان متعددی برای بهینهسازی سئو با ChatGPT برایتان دارد.
6) افزونه SimilarWeb
این افزونه یک ابزار تمامعیار برای تجزیه و تحلیل وبسایت شماست. با این افزونه میتوانید جزییات سایت خود همچون بازدید ماهانه، میانگین زمان بازدید در سایت، نرخ پرش، رتبه سایت و منابع ترافیک ورودی سایت را ببینید. جالب توجه است که اطلاعات به تفکیک پلتفرم و کشور در افزونه به شما نمایش داده میشود.
7) افزونه ColorZilla
ColorZilla بیشتر به کار طراحان سایت و دیزاینرها میآید. با این افزونه میتوانید یک نمونه از هر عنصر و پیکسل وبسایت بردارید و افزونه بر اساس آن نمونه، کد رنگ، سایز، RGB و نوع عنصر را نشان میدهد. همچنین، یکی از کاربردهای مهم این افزونه، امکان ایجاد یک گرادیانت سفارشی از روی رنگهای رایج صفحات سایت است.
8) افزونه Similar Sites
با این افزونه، میتوانید وبسایتهای مشابه و مرتبط با وبسایت خود را ببینید و وضعیت آنها را نسبت به خود بسنجید. این افزونه هم کارکرد بررسی رقبا را دارد و هم در تحقیق کلمات کلیدی جدید نیز یاریرسان است.
9) افزونه ScreenCastify
با این افزونه، میتوانید جلسات آنلاین خود را ضبط کنید یا یک نسخه ویدیویی از یک وبینار داشته باشید. این افزونه گوگل کروم رایگان است و به کمک آن حتی میتوانید ویدیوهایی آموزشی با حضور خودتان (از طریق وبکم) درست کنید. درواقع این افزونه شما را از نصب برنامههای جانبی بینیاز میکند.
10) افزونه Extension Manager
در نهایت هم، افزونهای برای مدیریت افزونههایتان داریم که Extension Manager نام دارد! این افزونه با رابط کاربری چشمنواز و ساده میتواند ظاهر گوگل کروم شما را بسیار خلوت کند و همه افزونههایتان را در یکجا نگه دارد. مشخصا افزونههای کاربردیتر شما هنوز میتوانند در نوار بالای کروم Pin شوند؛ اما این افزونه همچون یک گروه کامل، تمامی افزونههایتان را برای شما در دسترس قرار میدهد.
شما چه افزونهای را میشناسید که در این زمینه به شما کمک کرده است؟