ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، در نظر دارد یک «سازمان نظارتی جهانی هوش مصنوعی» با هدف «برخورداری از مزایای هوش مصنوعی و جلوگیری از خطرات احتمالی آن برای نوع بشر» در لندن ایجاد کند.
ایده تشکیل این سازمان از ایده «آژانس بین المللی انرژی اتمی» گرفته شده و هدف از ایجاد آن، «برخورداری از مزایای هوش مصنوعی و جلوگیری از خطرات احتمالی آن برای نوع بشر» است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) در سال ۱۹۵۷ میلادی با ۱۷۶ کشور عضو، از جمله هند، تأسیس شد و وظیفه نظارت بر «استفاده از انرژی هستهای، بررسی استانداردهای ایمنی و نظارت بر عدم استفاده از این انرژی برای مقاصد نظامی» را بر عهده گرفت.
یک وزیر بریتانیایی به تایمز گفت که «این کشور بهترین مکان برای تأسیس یک سازمان جدید است، زیرا بسیاری از شرکتهای پیشرو در این حوزه در بریتانیا حضور پر رنگی دارند.»
ریشی سوناک، قرار است در دیدار هفته آینده خود با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، راهکارهای همکاری در نظارت بر هوش مصنوعی را بررسی کند.
اگرچه این طرح هنوز در مراحل اولیه است، اما در صورت پیشرفت، دولت بریتانیا می تواند به دنبال راه اندازی سریع و اداره این سازمان باشد.
در شرایطی که سوناک در حال تشکیل یک سازمان نظارتی در حوزه هوش مصنوعی است، اتحادیه اروپا نیز در حال بهبود قوانین خود در این زمینه است و انتظار میرود موضع سختگیرانه تری در مورد نظارت بر این بخش اتخاذ کند.
چندی پیش نیز رئیس سازمان اصلی امنیت سایبری ایالات متحده به دانشمندان و مقامات ارشد شرکتهای فناوری هشدار داد که هوش مصنوعی میتواند به پایان بشریت منجر شود، و از آنان خواست برای پیشگیری از وقوع چنین وضعی، اقدام کنند.
جن ایسترلی به این گروه از دانشمندان و مدیران گفت: «اگر واقعا فکر میکنید که این قابلیتها میتواند منجر به انقراض بشریت شود، خوب، بیایید دور هم جمع شویم و کاری بکنیم.»
او در یک نشست رسانهای به میزبانی سایت «آکسیوس» در واشنگتن گفت: «در حالی که ما در تلاش برای ایجاد یک چارچوب مقرراتی هستیم، همزمان به تنظیم حوزه خودتان نیز فکر کنید.»
ایسترلی گفت: «به این فکر کنید که چه کار میتوانید انجام دهید تا سرعت این خطر را کاهش دهید.»
سخنان این مدیر دولتی تنها یک روز پس از آن ابراز شد که بیش از ۳۵۰ محقق و مدیر حوزه فناوری اطلاعات نسبت به خطرات هوش مصنوعی هشدار دادند.
منبع: سیتنا